NIEUW! Upgrade je T2, T3 of T4 Volvo motor naar een krachtige T5

NIEUW! Upgrade je T2, T3 of T4 Volvo motor naar een krachtige T5

Rica Engineering staat al 30 jaar wereldwijd bekend als dé Volvo specialist. Al hebben we een liefde voor alle merken en kan iedereen bij ons terecht, toch hebben we een warm hart voor Volvo en zijn we altijd op zoek naar innovatieve manieren om de rijervaring van Volvo eigenaren te verbeteren. Daarom introduceren we met trots onze nieuwste tuning waarmee we T2, T3 en T4 Volvo motoren kunnen transformeren naar krachtige getunede T5 motoren! Maar wat maakt deze upgrade nu echt uniek? Laten we eens dieper ingaan op de details.

Wat maakt deze tuning uniek?

Hoewel turbo-upgrades niet nieuw zijn, is onze benadering buitengewoon eenvoudig en effectief. Het enige wat je hoeft te doen is een T5 Turbocharger aan te schaffen en deze op je auto monteren of laat de montage aan ons over. Vervolgens passen wij een speciale tuning toe die specifiek is ontwikkeld voor T2, T3 en T4 modellen. Het resultaat? Het vermogen van een getuned T5-model, maar dan iets meer dan wat je normaal zou verwachten van een standaard T5 tuning.

Ter vergelijking. Met een ‘reguliere’ T5 tuning van bijvoorbeeld de V90 T5 (2016 – 2018) ga je van 254 Pk naar 276 Pk en van 350 Nm naar 420 Nm.
Met de T5 Turbo upgrade voor de V90 T4  ga je van 190 Pk naar 285 Pk en van 300 Nm naar 445 Nm!

  • T2 modellen behalen een winst van +163 Pk en + 225 Nm
  • T3 modellen behalen een winst van +133 Pk en +195 Nm
  • T4 modellen behalen een winst van +95 Pk en 145 Nm

Is een T5 OEM Turbocharger verplicht en hoe kom ik eraan?

Ja, om de volledige voordelen van deze upgrade te benutten, is een T5 turbocharger nodig. Deze turbo is groter dan die van de T2, T3 en T4 modellen, waardoor het mogelijk is om aanzienlijk meer vermogen te genereren. U kunt deze turbo zelf aanschaffen bij een leverancier naar keuze. Wij kunnen zowel de turbocharger als de software voor u verzorgen. Als u de turbo zelf monteert (of laat monteren), zorgen wij alleen voor de software-upgrade.

Waarom hebben we deze dienst ontwikkeld?

Als Volvo specialisten zijn we altijd bezig met innovaties voor Volvo. We wilden onze klanten iets unieks aanbieden dat hen de mogelijkheid geeft om hun bestaande T2, T3 of T4 te upgraden zonder de kosten van een volledig nieuwe auto. Deze upgrade is een fractie van de prijs van een nieuwe auto met een T5 motor en bereikt resultaten die hoger liggen dan een standaard getunede T5. Een super betaalbare oplossing met een hoop power!

Hoe werkt het proces?

Het proces is erg eenvoudig. Of wij of de klant zelf monteert de T5 turbo, en vervolgens passen wij de software aan met onze in-house ontwikkelde Rica software. Dit zorgt voor een soepele en snelle upgrade, zonder gedoe.

Kortom, onze nieuwe upgrade biedt Volvo eigenaren een kosteneffectieve manier om de prestaties van hun T2, T3 en T4 motoren te verhogen naar het niveau van een getunede T5. Met minimale inspanning en maximale resultaten is het nog nooit zo eenvoudig geweest om je Volvo te transformeren. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij jouw rijervaring kunnen verbeteren!

Voor welke Volvo modellen is deze upgrade bedoeld?

Deze upgrade is bedoeld voor de volgende Volvo modellen:

Gallerij