CHIPTUNING STAGES

scrolldown
tune-widget

CHIPTUNING STAGES

Chiptuning

Rica Noord biedt naast de Eco- en DSG chiptuning ook chiptuning stages aan; Stage 1, Stage 2 en Stage 3. Elke oplopende stage geeft u meer pk’s en koppel, de keuze is aan u! Let wel, Stage 2 en Stage 3 zijn niet voor elke voertuig beschikbaar. Zoek uw auto in de bovenstaande tool voor een overzicht van al uw opties.

Kort gezegd is chiptuning het herschrijven van de standaard fabriekssoftware met de Rica software om de prestaties en het vermogen van uw voertuig te optimaliseren. Elke autofabrikant hanteert een marge bij het afstellen van de software; hierdoor zijn de instellingen nooit optimaal. Bij een zorgvuldige aanpassing van deze software (chiptuning of remapping), wijzigt de aansturing en verbeteren de prestaties aanzienlijk. Meer koppel, een hogere snelheid en een lager brandstofverbruik.

Heeft uw auto of motor regulier onderhoud nodig? De Rica ECM software heeft een zeer hoge kwaliteit, zodat u gegarandeerd 100% dealerservice behoudt. Wordt de Rica software overschreven door een update vanuit de fabriek, dan installeert de Rica dealer de aangepaste software gratis opnieuw. De updates van de fabriek zijn vanzelfsprekend in deze update meegenomen!

Prijs: vanaf €332,-*

* ex. btw.

Verbeter het motormanagement

De ECM (Engine Control Module) is de belangrijkste autocomputer. Hier bevindt zich een geheugenchip, opgebouwd uit duizenden variabelen, mappen en tabellen. Deze data bepalen hoe de ECM de motor aanstuurt en regelt o.a. het brandstofverbruik, het ontstekingstijdstip en de turbodruk.

In de motor zitten op diverse plaatsen sensoren die informatie naar het motor management sturen.  De computer gebruikt het programma dat de fabrikant heeft ingevoerd om alles te sturen. Het programma bepaalt de hoeveelheid brandstof die mag worden ingespoten en op welk tijdstip, De ontstekingshoek, hoeveelheid turbodruk, opening gasklep etc. Bij chiptuning beïnvloedt men deze waardes.

Rica software ontwikkeling

Met gespecialiseerde software tools, bewerken en optimaliseren wij de tabellen en variabelen van de ECM-software. Dit zorgvuldige proces duurt soms enkele dagen en soms weken. We meten op de testbank exact hoe de motor op deze wijzigingen reageert. Als de software optimalisatie is voltooid, gebruiken we dit sjabloon bij het aanpassen van vergelijkbare softwareversies. Om er zeker van te zijn dat de software altijd aan de laatste eisen voldoet, herzien wij de sjablonen regelmatig.

Rica heeft 200 dealers wereldwijd in 29 landen