RICA


Wat is Chiptuning?

17-04-2017Chiptuning is het optimaliseren van het motormanagement van auto's, motoren, vrachtwagens, trekkers en schepen.


Bij het optimaliseren wordt de software van de motorcomputer zo aangepast dat de motor krachtiger wordt, soepeler loopt en dus sneller is èn het brandstofverbruik naar beneden gaat.


Dit resulteert bij motoren met een turbo of een andere vorm van laaddrukverhoging tot zo'n 20-40% prestatieverbetering, dus koppel (trekkracht) en vermogen (topsnelheid). Bij een onveranderde rijstijl is een brandstofverbruikvermindering realiseerbaar omdat het rendement van de motor wordt verhoogd.


De motor wordt levendiger en reageert sneller op gaspedaalbewegingen.


RICA Engineering ontwikkelt al sinds 1992 unieke software voor het remappen (chiptuning) van het motormanagement van alle auto’s en motoren (voor diesel èn benzine).

Vanuit onze hoofdvestiging in Nederland wordt de beste automotive software ontwikkeld met behulp van zeer geavanceerde technieken. Het totale motormanagement van auto of motor wordt dankzij onze software geperfectioneerd. Dat wij echte profs zijn, vertaalt zich naar ons succes in de professionele motorsport. Kortom, met onze software levert uw auto of motor een optimale prestatie. Tunings worden uitgevoerd door RICA Noord of door uzelf bij aanschaf van de iSoftloader.

De RICA software (RICA ECM upgrade) wordt voortdurend verfijnd. Van alle auto`s en producten worden de prestaties gecheckt en gemeten op de modernste MAHA 4WD vermogenstestbank, geschikt voor auto’s met een vermogen tot 850 pk. Wij garanderen dat de originele RICA ECM upgrade geen schade veroorzaakt in de motor of transmissie van uw auto. Daarom behoudt uw auto of motor met de chiptuning van RICA, volledige dealerservice.  Wordt de RICA software bijvoorbeeld bij onderhoud aan uw auto bij de dealer overschreven, dan wordt gratis de aangepaste versie opnieuw geprogrammeerd. Met de RICA ECM upgrade kiest u voor professionaliteit, hoge kwaliteit, optimale service, betrouwbaarheid en veiligheid.

RICA: de wereldwijde toonaangevende chiptuning specialist!

- Software ontwikkeling in eigen huis
- Zelf tunen ook mogelijk
- Volledige dealer service
- Milieuvriendelijk - vermindert brandstofverbruik binnen emissienorm
- Maximale betrouwbaarheid
- Klantenservice en ondersteuning
- TUV gecertificeerd
- ISO 9001 gecertificeerdOpeningstijden


01-01-2017

Wij zijn geopend maandag tot en met vrijdag van 09:00-18:00

Omdat we veel onderweg zijn, is het -als u langs wilt komen- aan te raden om van te voren even te bellen.

 >>