OVER RICA NOORD

scrolldown
tune-widget

OVER RICA NOORD

Rica Noord

Opgegroeid in het autobedrijf van mijn ouders, zat de liefde voor auto’s er bij mij al vroeg in. Als kind speelde ik dagelijks in en om de werkplaats, mijn eerste bijbaantje was autopoetser en later werkte ik in het weekend in het bijbehorende tankstation. Dat ik koos voor een opleiding tot autotechnicus was dan ook voor niemand een verrassing.

De afgelopen twintig jaar heb ik binnen diverse autobedrijven en met verschillende merken ervaring opgedaan. Ook volgde ik allerlei opleidingen om mijn kennis op het gebied van autotechniek, up to date te houden en uit te breiden. De laatste jaren werkte ik bij de grootste Volvo Specialist van Noord Nederland. Daar ben ik in 2008 in aanraking gekomen met RICA Engineering, dè Volvo tuner. 

Sinds die tijd heb ik daar, volledig overtuigd van de kwaliteit van dit product, auto’s getuned. Werken met computers, software en elektronica in combinatie met mijn passie voor en kennis van auto’s is voor mij perfect! Het zelfstandig ondernemerschap heb ik van huis uit meegekregen. In 2016 ontstond bij mij het idee om als zelfstandig RICA dealer aan de slag te gaan.

Mijn bedrijf is in januari 2017 gestart onder de naam RICA Noord. Ik run dit bedrijf vanuit huis. Mijn werkzaamheden kan ik echter ook uitvoeren bij klanten thuis of bij de diverse autobedrijven waar ik mee samenwerk.

Ik ben u heel graag van dienst!

Henk Nijburg
Eigenaar RICA Noord
Telefoonnummer: +31 (0)50 364 3501

LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/henk-nijburg-rica-noord


Rica Engineering

Rica Engineering ontwikkelt al sinds 1992 unieke software voor het remappen (chiptuning) van het motormanagement van alle auto’s en motoren (voor diesel én benzine). Ook exporteren wij wereldwijd in ruim 30 landen tuningproducten via een netwerk van dealers en tuningcentra.

In onze R&D vestiging in Nederland wordt de beste automotive software ontwikkeld met behulp van zeer geavanceerde technieken. Het totale motormanagement van auto of motor wordt dankzij onze software geperfectioneerd. Dat wij echte profs zijn, vertaalt zich o.a. naar ons succes in de professionele motorsport. Kortom, met onze software levert uw auto of motor een optimale prestatie.

De RICA software (RICA ECM upgrade) wordt voortdurend verfijnd. Van alle auto`s en producten worden de prestaties gecontroleerd en gemeten op onze MAHA 4WD vermogenstestbank. Deze is geschikt voor auto’s met een vermogen tot 850pk. Wij garanderen dat de originele RICA ECM upgrade geen schade veroorzaakt in de motor of transmissie van uw auto. Daarom behoudt uw auto of motor met de chiptuning van RICA, volledige dealerservice. Wordt de RICA software bijvoorbeeld bij onderhoud aan uw auto bij de dealer overschreven, maak een afspraak bij ons en wordt de gratis aangepaste versie opnieuw geprogrammeerd. Is er iets niet naar wens of heeft u vragen/opmerkingen, dan kunt u altijd bij ons terecht!

Rica has 200 dealers worldwide in 29 countries